За нас

Малка горска вила, разположена в покрайнините на последното китно родопско село в България, на границата ни с Гърция – село Шумнатица в област Кирково.

Вила Перуле е изградена изцяло от дърво, като в центъра си се подпира и носи на голямо орехово дърво, покрай което се вие изкусна вита стълба към таванското спално помещение. Където се намира спалня, изработена ръчно, като за целта са използвани покривните греди на старата къща – голямо двойно легло, с ергономичен твърд матрак и терапевтични възглавници.


Изцяло уникална ръчна изработка са мебелите, които са от реставриран дървен материал, дарени с втори живот, по оригинален арт дизайн.

Вилата разполага с две спални, хол с кухня, баня, веранда, както и голям двор.

Вилата е част от новоизграждащ се вилен комплекс.

Започнахме преди 5 години, aз и брат ми, да реставрираме старата ни фамилна къща в село Шумнатица на южната ни граница. Започнахме със собствени средства и вложихме всяка стотинка, пот и сълзи в проекта. Тъй като има много трудности се налага да извършим някои общи рехабилитационни действия в района, които в последствие да бъдат полезни и за всички наоколо.


Крайната ни цел е приветлива екологично устойчива ваканционна вила и укрепване на обществените връзки в селото с развитие на туризма, с планове за най-различни зелени проекти в района, като същевременно се засилва използването на възобновяеми природни ресурси и с крайна цел – максимално намаляване потреблението на енергия и засилване на туризма в района.

Кои сме ние? – Ние сме брат и сестра (на 29 и 30 години) Валерий и Владислава и с пълната подкрепа на майсторлъка на баща ни, тримата сами се занимаваме с изграждането на ЕКО вилен комплекс В Южните Родопи, като за целта реставрираме старата си фамилна къща.

%d блогъра харесват това: